dinsdag 16 april 2013

Mambo jurk

Een nieuw boek. En wat voor één! De patronen zien er een beetje complex uit, maar met de uitleg en een beetje logisch denken, valt het best wel mee.

Het is soms moeilijk in te schatten hoe groot een patroon valt en ik ben te lui om zowel het kind als het patroon grondig te meten. Ook valt nauwkeurig stikken niet altijd binnen mijn spanne van geduld. Daarom maak ik nieuwe patronen altijd eerst eens in een oefenstofje (lees: eentje van 4 euro/meter uit de strik in Ledeberg).

Het werd een smaragdgroen exemplaar van de mambo jurk (het linkse jurkje op de boekcover). Om het gezeur over de kleur roze te vermijden, heb ik fluoroze paspelband gebruikt. Ik had nog nooit met paspel gewerkt, maar het is niet moeilijker dan een gewone naad stikken en het resultaat is zo veel mooier.

En echt, het patroon zit ingenieus in elkaar. Zelfs de binnenkant is mooi afgewerkt met een voering zodat je geen lelijke naadjes ziet. Het boek begint met de boodschap dat je niet snelsnel iets in elkaar moet steken. Hm, ik moet dringend iets doen aan mijn gebrek aan geduld.1 opmerking: