vrijdag 17 mei 2013

Een kleedje voor Emma

Eén van de dochters vriendinnetjes viert binnenkort haar lentefeest. Als antwoord op de obligate mail naar de mama met de vraag met welk kadootje we best komen aandraven, kwam de boodschap: een kleedje? En zo geschiedde...

Emma mocht zelf het stofje en het model kiezen. Ze had vrije keuze uit mooie stofjes oa. van Petit Pan en Liberty, maar die wou ze niet. Het rood met kleine witte bolletjes was prima voor haar. Ook in de modelletjes koos ze - na een uitgebreide pas-sessie - het meest eenvoudige wat er tussenzat. Ideaal dus.

Het enige wat ik aan haar keuze veranderd heb, is het flapje. Emma wou dit flapje, maar ik had niet genoeg stof, dus heb ik er een wit Peter Pan-kraagje van gemaakt (fingers crossed dat ze het mooi vindt). Hiervoor nam ik het kraagje van de MarieLaure jurk van deze mevrouw en rondde de hoekjes af.Om het af te maken: een witte riem met strik.
 • Voor de riem: knip een strook stof van 70 cm x 5 cm, goede kanten op elkaar en stikken op 7 mm. Eén van de korte kanten open laten om te keren (lees: prutsen met een breinaald), de naadjes naar binnen en doorstikken. Het geeft niet dat je het stiksel ziet, want daar komt straks toch een strik op.
 • Voor de strik:
  • neem een rechthoek van 10 cm op 10 cm, vouw dubbel met de goede kanten op elkaar, stik op 7 mm en laat in het midden een gat om te keren. Voor het keren knip je best de hoekjes schuin af. 
  • knip een strookje van 3 cm op 4 cm, vouw in de lengte dubbel met de goede kanten op elkaar en stik op 7 mm. De korte kanten mogen open blijven. Keer.
  • frons de rechthoek tot een strik. Ik heb er met naald en draad een steekje in gedaan om de frons vast te zetten, maar het kan ook zonder.
  • vouw het korte strookje mooi om de strik en zet vast met een steekje (of gebruik stoflijm). Knip het teveel van het strookje af of vouw het dubbel rond de strik zodat het uiteinde aan de achterkant zit.
  • naai de strik op het lint & zet er een drukknopje aan, daar waar je de strik bevestigd hebt (dan zie je die draadjes niet meer)
Hopelijk vindt Emma haar kleedje mooi.

Misschien neem ik toch nog een klein kadootje mee. Voor de zekerheid...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten