dinsdag 19 mei 2015

Babies & Blankets

Babies komen in golven. Dat is altijd zo geweest en dat zal waarschijnlijk ook zo blijven. En ja, we zitten weer in een golf. Een golf met nieuwe, mooie, blozende babies. O melancholie!

Als die babies dan nog eens van goede vrienden zijn, wil je meer dan een kadootje van de geboortelijst of een storting op één of andere rekening. Nee. Je neemt jezelf voor dat je iets gaat maken. Een dekentje bijvoorbeeld, want dat is niet zo veel werk. Think again! Alleen al een stof kiezen, kost bloed, zweet en tranen.

Dekentje 1

Ze krijgen een meisje. Dat wisten we. Maar een architect die weet wat hij wil en een stylish lady die nog meer weet wat ze wil, vind daar maar eens een stofje voor. Een sneakpeek in de geboortelijst bracht geen wijsheid. Tot ik hét stofje vond online. Wit met gouden sterretjes. Nog een gouden paspelbandje erbij en klaar! Dat laatste heb ik wel langer mee geprutst dan gehoopt, maar ik ben blij met het resultaat. De schone slaapster ook (denk ik) ...

Dekentje 2

De vrienden van het Lief kiezen de beste peter van de hele wereld. Dat zorgt ervoor dat het dekentje niet zomaar een babydeken is, maar een deken voor het petekind (the pressure!). Komt daarbij dat ze liever niet wisten of ze een zoon of een dochter zouden krijgen. Ik kan je vertellen dat stoffen niet sexe-neutraal zijn. Niet. Over naar het Lief, dat er dan toch hier eentje vond. Het schapevachtje komt van bij Petite Couture en de handleiding komt hier vandaan. De overschot was nog genoeg voor een mandje.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten